Nationale Loterij lijkt aan reclameverbod te ontsnappen: “Géén gokbedrijf”

Nationale Loterij lijkt aan reclameverbod te ontsnappen: “Géén gokbedrijf”

10-05-2022 17:12 Laatste update: 16:36
32

De Nationale Loterij lijkt aan het komende reclameverbod voor gokbedrijven te ontsnappen, dat meldt Het Laatste Nieuws. In de voetbalwereld komen veel inkomsten voort uit sponsoring van gokbedrijven.

De Nationale Loterij wordt aldus niet gezien als gokbedrijf al stelt CEO van de Pro League Lorin Parys zich daar vragen bij. “De overheid is met de Nationale Loterij zelf de grootste aanbieder van kansspelen.” Staatssecretaris Sammy Mahdi moet nog knopen doorhakken, maar Lotto lijkt de dans te ontspringen.

CEO van de Nationale Loterij Jannie Haek kwam met een duidelijke boodschap. “Hebben we het over Lotto, dan spreekt al wie zegt dat ook hier een reclameverbod moet komen, met weinig kennis van zaken. Wat Lotto doet, is een heel andere vorm van sponsoring dan wat organisatoren van weddenschappen doen.”

Lotto sponsort ook een wielerploeg. “Lotto organiseert geen weddenschappen op de koers. Dat is wat ons betreft correct ethisch beleid. Als iemand Lotto op een wielertruitje ziet staan, gaat die ook niet snel vier keer na elkaar Lotto spelen. Dat kan niet. Wij zijn helemaal geen gokbedrijf. Wie zegt van wel, kent de spelsystematiek niet goed.”