L'Équipe: 'Marcelo speelt niet meer door scheet in kleedkamer'

L'Équipe: 'Marcelo speelt niet meer door scheet in kleedkamer'

10-05-2022 12:06
9

Een scheet in de kleedkamer heeft ervoor gezorgd dat Marcelo niet meer voor het Olympique Lyon van de Nederlandse coach Peter Bosz speelt. Die opmerkelijke onthulling doet L'Équipe.

Lyon draait een kleurloos seizoen in de Ligue 1, maar in de kleedkamer is dat wel anders: het rommelt al sinds het begin van het seizoen. Ook in de buik van Marcelo. De Braziliaanse verdediger werd dit seizoen verbannen, omdat hij een scheet liet in de kleedkamer en zich daar allesbehalve voor schaamde. Hij lachte erom met zijn teamgenoten.

Bosz was al langer niet te spreken over Marcelo, maar voor technisch directeur Juninho was het de druppel. De Braziliaan sprak zijn landgenoot aan op zijn zwakke prestaties op het veld en zette hem uit de selectie. Destijds voerde Juninho 'ongepast gedrag' aan als reden. Nu blijkt dus volgens L'Équipe dat zijn winderigheid Marcelo de kop heeft gekost.

Marcelo vertrok in januari naar Girondins Bordeaux, dat op het punt staat te degraderen uit de Ligue 1. De 34-jarige verdediger speelde 167 wedstrijden voor Lyon. Zijn relatie met de achterban was altijd al moeizaam. Eerder kwam Marcelo tussen 2010 en 2013 uit voor PSV.