‘Kouamé vertrekt na dit seizoen, Anderlecht optimistischer over Zirkzee’

‘Kouamé vertrekt na dit seizoen, Anderlecht optimistischer over Zirkzee’

10-05-2022 07:00 Laatste update: 07:47
20

Het Laatste Nieuws meldt dat Christian Kouamé na dit seizoen sowieso zal vertrekken bij RSC Anderlecht. Over Joshua Zirkzee zou Anderlecht optimistischer zijn.

Kouamé kent een sterk seizoen met dertien doelpunten en tien assists in 33 wedstrijden. Fiorentina kocht de aanvaller voor elf miljoen euro en de martkwaarde van Kouamé ligt nu op tien miljoen euro. De Italiaanse club wil minstens de aankoopwaarde terugverdienen en dat is te gortig voor paars-wit.

Op speelkansen hoeft Kouamé overigens niet te rekenen bij La Viola want Edinson Cavani wordt in verband gebracht met Fiorentina en ook Arthur Cabral en Krzysztof Piatek zitten er nog. Anderlecht hoopt dat Zirkzee wél zal blijven. In een ideale wereld beschikt Vincent Kompany volgend seizoen over het trio Zirkzee-Raman-Stroeykens.

Raman wil meer speelminuten en heeft hetzelfde hardwerkende profiel als Kouamé. Ook Stroeykes wil garanties vooraleer hij een nieuw contract tekent bij Anderlecht. De 17-jarige aanvaller wordt gezien als een groot talent.