Refereeing Department wijst KRC Genk terecht: 'Geen rood voor Koffi'

09-05-2022 17:20
12

Bij KRC Genk was men na het 2-2 gelijkspel tegen Sporting Charleroi niet te spreken over de fout van Hervé Koffi, die slechts een gele kaart kreeg. Maar het Refereeing Department gaat niet akkoord met Genk.

Na 26 minuten voetballen kwam Koffi ver uit zijn doel na een diepe bal van Genk, maar leek hij te laat te gaan komen. De doelman greep in en maaide directe tegenstander Joseph Paintsil onderuit. Hij kreeg daarvoor een gele kaart.

Onbegrijpelijk voor Genk, dat daar een rode kaart had verwacht. Maar het Refereeing Department gaat akkoord met de scheidsrechter. Zo oordeelt men dat Paintsil niet recht op doel afging en dan ook geen rode kaart verdiende. Een gele kaart was de correcte beslissing, aldus het Refereeing Department.

Koffi mocht in doel blijven staan en kreeg uiteindelijk wel nog twee doelpunten te slikken. Vakoun Issouf Bayo wist in de allerlaatste minuut Charleroi echter aan een punt te helpen met zijn gelijkmaker.