Mignolet kroop in het hoofd van Vanzeir: “Zo onnozel mogelijk gedaan”

Mignolet kroop in het hoofd van Vanzeir: “Zo onnozel mogelijk gedaan”

08-05-2022 15:40
15

De Champions Play-Offs zijn drie wedstrijden ver. Voor de derde keer op rij hield Simon Mignolet bij Club Brugge de nul. Na de 0-2 zege in het Dudenpark was de keeper dan ook een tevreden man.

Goed was het voetbal van Club Brugge in Brussel niet, maar het pakt wel de drie punten mee naar het Jan Breydelstadion. “Ik denk dat we eerlijk moeten zijn. Dit was niet onze beste match”, aldus Mignolet voor de camera van Eleven Sports. “Maar dat is niet het belangrijkste in dit soort matchen. De drie punten tellen.”

Club Brugge neemt de leidersplaats over van Union. “Maar we hebben nog niets”, houdt Mignolet de voeten op de grond. “We kregen nog geen goal tegen en hebben zeven op negen in de Play-Offs. Dat is goed, maar er zijn nog drie wedstrijden te gaan.”

Dante Vanzeir kreeg dé kans om te scoren, maar oog in oog faalde hij vanaf elf meter. Hoe kroop Mignolet bij de penalty in het hoofd van de Union aanvaller, die naast trapte. “Ik probeerde zo onnozel mogelijk te doen. Normaal ben ik een serieuze mens, maar bij dit soort momenten kan ik mij uitleven. Gelukkig miste hij de strafschop.”