Vanzeir mist penalty, Vanaken en Musa beslissen topper Union-Club Brugge

08-05-2022 15:24 Laatste update: 15:37
145

Union SG en Club Brugge namen het tegen elkaar op in een rechtstreeks titelduel. Het was uiteindelijk Blauw-Zwart dat aan het langste eind trok en met 0-2 won.

Union SG begon fel aan de wedstrijd en dat liet Teuma ook meteen zien met een harde tackle op Mechele. De leider was voor rust ook een paar keer gevaarlijk, maar Mignolet hield zijn netten schoon. Vlak voor rust kreeg Club Brugge veel ruimte, maar de aanval werd niet goed uitgevoerd en Machida voorkwam een grote kans.

In de tweede helft kwam Union opzetten en dat resulteerde in een strafschop voor de thuisploeg. Vanzeir ging achter de bal staan en kon zijn zenuwen niet onder controle houden. De aanvaller schoot naast. Een kwartier voor tijd viel het doelpunt aan de andere kant.

Invaller Skov Olsen legde de bal perfect op het hoofd van Vanaken die het leer tegen de netten kopte: 0-1 voor Club Brugge. Union SG ging vervolgens de aanval in wat ruimte opleverde voor de uitploeg. In de absolute slotfase ging ook doelman Moris mee met een corner en de uitploeg kon counteren. Invaller Musa zorgde uiteindelijk voor de 0-2 eindstand. Daardoor springt Club Brugge nu over Union naar de leidersplaats.