Opgeleid door Anderlecht, nu in Tsjechië: Vliegen breekt door bij Slovan Liberec

Opgeleid door Anderlecht, nu in Tsjechië: Vliegen breekt door bij Slovan Liberec

7 May - 20:04
0

Voor het Belgische publiek is Olivier Vliegen niet helemaal bekend, maar de 23-jarige doelman is momenteel bezig met zijn doorbraak in Tsjechië. Daar komt hij uit voor Slovan Liberec, waar hij recent mocht debuteren.

De 23-jarige Limburger werd opgeleid bij RSC Anderlecht, maar wist daar niet door te breken. In 2018 zag hij zijn contract aflopen bij de Brusselaars en koos hij voor een opvallende transfer. Hij verhuisde richting het Tsjechische Slovan Liberec.

"Toen ik voor Anderlecht uitkwam, vertelden ze mij dat ik geen nieuw contract ging krijgen", vertelt Vliegen aan het Tsjechische Liberecka Drbna. "Ik kon toen wel in eigen land blijven en voor een derdeklasser uitkomen, maar wou profvoetballer worden."

Uiteindelijk koos hij opvallend voor de Tsjechische club Slovan Liberec. "Een vriend van mij werkte samen met een Tsjechische makelaar, die me Tsjechië heeft aanbevolen. Na een proefperiode bij Sparta Praag en Slovan Liberec kon ik uiteindelijk een contract ondertekenen bij Slovan Liberec."

Doorbraak
Op speelminuten bleef het echter wachten voor Vliegen, die aanvankelijk uitkwam voor het B-elftal. Na uitleenbeurten aan het kleinere Vlasim en het Slowaakse FK Senica kwam zijn doorbraak er dit seizoen dan toch. Hij kwam zes keer uit voor Slovan Liberec en mag volgend seizoen hopen op meer minuten.

En een transfer voor Vliegen? "Ik heb net mijn contract met twee seizoenen verlengd en blijf hier dus zeker. Nu wil ik me vooral zo goed mogelijk voorbereiden op het nieuwe seizoen en regelmatig spelen", besluit hij.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door OLIVIER VLIEGEN (@oliviervliegen)

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie