Elfmeters nekken KRC Genk: Dit seizoen drie cruciale strafschoppenreeksen verloren

07-05-2022 18:10 Laatste update: 22:03
1

Zaterdagmiddag verloren de beloften van KRC Genk de bekerfinale van RSC Anderlecht na een strafschoppenreeks. Een déjà vu voor de Limburgers, die zo al een derde cruciale strafschoppenreeks verloren dit seizoen.

1/12/2021: KRC Genk - Club Brugge 3-3 (3-5)
In de achtste finale van de Beker van België ontving KRC Genk Club Brugge. Blauw-wit kwam twee keer op voorsprong met de 2-1 en 3-2, maar gaven die telkens weg. Strafschoppen moesten beslissen wie naar de kwartfinale ging. Hrosovsky mistte onmiddellijk waardoor Genk moest achtervolgen. Club scoorde wel elke strafschop. Met deze verloren strafschoppenreeks werd het lot van trainer John van den Brom weer wat meer bezegeld.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door KRC Genk (@krcgenkofficial)

2/3/2022: Liverpool U19 - KRC Genk U19 1-1 (4-3)
In de kwartfinale van de Youth League trok KRC Genk naar Liverpool. Na de ongelofelijke zege tegen Chelsea hoopten de jonkies op een nieuwe stunt bij The Reds. Na een gelijkopgaande wedstrijd moesten strafschoppen beslissen over wie naar de halve finale doorstootte. Twee reddingen van de Liverpool-doelman op strafschoppen van Rommens en Geusens knikten KRC Genk uit de Youth League.

Een bericht gedeeld door KRC Genk Talent (@krcgenkjeugd)

7/5/2022: RSC Anderlecht U21 - KRC Genk U21 2-2 (5-4)
In de bekerfinale voor beloften trok Genk naar Anderlecht. RSCA kwam in de eerste helft op voorsprong, maar Genk zette dat in de tweede helft recht: 1-2. Lang leken de Limburgers op weg te zijn naar de dubbel, tot Anderlecht in de extra tijd gelijkmaakte. Strafschoppen moesten beslissen over bekerwinst. Paars-wit trok aan het langste eind na zes strafschoppen waardoor de beker in Brussel bleef.

Extra
Ten slotte willen wij u enkele statistieken niet onthouden. KRC Genk scoort in de competitie wel vlot strafschoppen. Het scoorde er dit seizoen al acht van de tien. Bongonda en Ugbo scoorde er elk één, Onuachu scoorde er zes en mistte er twee. Die twee werden in dezelfde wedstrijd tegen Sporting Charleroi gemist bij een 1-0-stand.