Beloften Anderlecht winnen beker van KRC Genk na spannende match

07-05-2022 17:13 Laatste update: 17:49
18

De U21 van RSC Anderlecht hebben de beker gewonnen van landskampioen KRC Genk. De wedstrijd stond na de reguliere speeltijd op 2-2. Na strafschoppen won paars-wit met 5-4.

Anderlecht kwam op voorsprong dankzij Antoine Colassin, maar KRC Genk draaide in de tweede helft de achterstand helemaal om. Nemeth kon voor de gelijkmaker zorgden en in de laatste twintig minuten wist Geusens met een knap afstandsschot Genk op voorsprong brengen.

De dubbel leek in de maak voor Genk, maar daar bracht Lucas Stassin verandering in. In de slotminuten kon de jonge spits de 2-2 eindstand op het scorebord zetten. De spannende penalty shoot-out eindigde uiteindelijk op 5-4 voor Anderlecht waardoor de beloften van paars-wit zich bekerwinnaar mogen noemen.