Kana over terugkeer bij Anderlecht: Veel met Kompany gepraat en hier zijn we dan

Kana over terugkeer bij Anderlecht: "Veel met Kompany gepraat en hier zijn we dan"

07-05-2022 12:34
1

Op het trainingscentrum in Neerpede wordt hij “Le Professeur” genoemd. Marco Kana is sinds de Belgische bekerfinale uit het niets teruggekeerd. Hij is niet van plan om opnieuw naar de achtergrond te verdwijnen en hoopt zijn kunnen opnieuw vaker te mogen etaleren bij RSC Anderlecht

Op 4 augustus 2019 maakte Kana zijn debuut in de Jupiler Pro League. Het kostte het talent van Neerpede bijna twee seizoenen om opnieuw zijn stempel te mogen drukken op Anderlecht. Hij is er naar eigen zeggen helemaal klaar voor om zijn positie in de basiself van Vincent Kompany te cementeren. 

Moeilijke periode
Kana gaat in gesprek met Sudinfo. Hij vertelt over de periode die ongetwijfeld moeilijk was, toen hij van de radar verdween. Nochtans werd de jonge middenvelder vaak vergeleken met Kompany. “Het was niet makkelijk voor me, maar op die momenten moet je jezelf mentaal sterk maken,” vertelt Kana. Een eigenschap die zijn coach ongetwijfeld ook bezit. De vergelijking met Kompany kent op dat vlak zeker al enige waarheid.

Gesprekken met Kompany
“Ik werd gesteund door mijn ouders, die me hielpen rustig blijven,” vertelt Kana verder. “Ik heb veel gepraat met het management en met Vincent Kompany. Ze zeiden me ook: we geloven in je, we zijn ervan overtuigd dat je kans zal komen. En hier zijn we dan,” besluit Kana.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie