Kompany geeft Arnstad raad: 'Anderlecht één van de beste clubs voor jeugdspelers'

Kompany geeft Arnstad raad: 'Anderlecht één van de beste clubs voor jeugdspelers'

06-05-2022 14:57 Laatste update: 15:02
5

In de partij tegen Club Brugge verraste Vincent Kompany met de basisplek voor Kristian Arnstad. Het Noorse talent mocht zich bewijzen én wist te overtuigen. Voor Kompany was het echter geen verrassing dat hij het zo goed deed.

De coach van Anderlecht is namelijk overtuigd van het talent van Arnstad, die hij vorig seizoen al liet debuteren tegen Club Brugge. Het was dus niet moeilijk om Arnstad op te stellen. "Wat mij betreft is de keuze voor Arnstad simpel", citeert Het Nieuwsblad de trainer.

Nu rest de vraag of Arnstad ook zal blijven. Hij heeft nog een contract tot eind volgend seizoen en moet dus eigenlijk verlengen. Volgens Kompany zou dat ook de juiste keuze zijn van Arnstad. "Anderlecht is één van de beste clubs in Europa om te zitten als jeugdspeler", klinkt het.

"Jonkies die vroeg vertrekken: dat liep niet altijd goed af", waarschuwt hij het Noorse talent nog. "Het grote voordeel is dat je nu ook van Anderlecht direct naar de Europese top kan als je geduldig bent. Sambi-Lokonga ging naar Arsenal, Saelemaekers naar AC Milan", aldus Kompany.