Volgens Louwagie (Gent) kan Conference League een levensader zijn voor JPL

Volgens Louwagie (Gent) kan Conference League een "levensader" zijn voor JPL

05-05-2022 18:44
5

KAA Gent viel dit jaar in de prijzen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck won dit seizoen al de beker van België, maar ook in de Conference League kon het op een klein succesje steunen. Dat succes vertaalde zich niet meteen in een titel, maar het kon toch een flinke som geld opstrijken voor haar prestaties. 

Vanavond staan er twee mooie affiches op het programma in de halve finales van de Conference League. Marseille ontvangt Feyenoord en AS Roma neemt het in Rome op tegen Leicester City. Een eerste campagne van de Conference League kon bij aanvang rekenen op een aantal opgetrokken neuzen en gefronste wenkbrauwen. Ondertussen lijkt die perceptie toch bij een aantal veranderd te zijn. 

Levensader voor Belgische clubs
Dat is ook het geval bij Gent-manager Michel Louwagie. In een interview met Het Laatste Nieuws vertelt Louwagie hoe de derde Europese competitie een “belangrijke levensader” kan zijn voor het Belgisch voetbal. De achtste finale van Gent leverde een flinke som geld op voor de club. In die mate dat hun campagne lucratiever lijkt te zijn dan een korte passage in de Europa League. 

Miljoenen aan prijzengeld
De club kreeg 8,3 miljoen euro voor hun prestaties in de Conference League. Daarmee zijn ze, na Club Brugge, de Belgische club met het meeste prijzengeld. Gent kreeg voor haar dertien punten in de poulefase een extra bonus als groepswinnaar.  “In de voorronde waren er links en rechts wel matchen tegen mindere goden, maar Anderlecht ging eruit tegen Vitesse - zo eenvoudig is het toch niet,” vertelt Louwagie.  “Het is nu wel duidelijk dat het voor Belgische clubs lastig wordt om nog wat te betekenen in de Champions of Europa League.” Op 22 jaar tijd konden alleen Anderlecht en Gent overwinteren in de CL.