Vrij spel voor Anderlecht: In het belang van iedereen gaan we niet samen door

Vrij spel voor Anderlecht: "In het belang van iedereen gaan we niet samen door"

03-05-2022 21:00 Laatste update: 05-05-2022 09:22
17

RSC Anderlecht is al druk bezig met volgend seizoen en is op zoek naar versterkingen. Daarvoor denkt het ook aan enkele opvallende namen. Eén daarvan is Berke Özer.

De Turkse doelman is einde contract bij Fenerbahçe en werd eerder al in verband gebracht met de Brusselaars. Volgens Fanatik is die interesse ook zeker niet geminderd. Sterker nog, paars-wit is van plan om Özer komende zomer gratis in huis te halen.

Özer kwam dit seizoen nog negentien keer in actie voor Fenerbahçe, maar wist niet altijd te overtuigen. Hij verloor zijn plek bij de Turkse topclub en is nu op zoek naar een ploeg waar hij vaker een spelen toekomt.

Dat kan moeilijk worden bij Anderlecht, dat met Hendrik Van Crombrugge al een eerste doelman heeft. Özer zou echter wel in actie kunnen komen voor de beloften van Anderlecht, die volgend seizoen mogen spelen in Eerste Klasse B.

Terugkeer
Voor Özer zou het ook een terugkeer naar België betekenen. De doelman kwam eerder al twee jaar op uitleenbasis uit voor KVC Westerlo, waar hij wél indruk wist te maken. Nu kan hij dus kiezen voor een terugkeer naar België, al toont ook Benfica interesse in de doelman.

Update: Het was al bekend dat het contract van Özer deze zomer afloopt bij Fenerbahçe, maar de Turkse club zal ook geen moeite doen om de deal alsnog te verlengen. Voorzitter Ali Koç liet zich ontvallen in de Turkse media: "In het belang van beide partijen hebben we besloten volgend jaar niet samen te werken met Berke Özer."