OFFICIEEL: Tester Hernandez krijgt een contract bij KV Mechelen

OFFICIEEL: Tester Hernandez krijgt een contract bij KV Mechelen

02-05-2022 18:14 Laatste update: 18:27

Jorge Hernandez heeft de technische staf van KV Mechelen dan toch kunnen overtuigen. De Mexicaan was op proef bij Malinwa en heeft nu ook zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen met optie.

Dat meldt KV Mechelen via de officiële kanalen. Hernandez komt transfervrij over van het Oekraïense FC Chornomorets Odessa, dat hij kon verlaten na de oorlog die uitbrak in het land. Na een testperiode kon hij de club overtuigen om hem een contract aan te bieden.

"Jorge heeft balvastheid, techniek en een goeie trap getoond", zegt sportief directeur Tom Caluwé. “Daarnaast heeft hij ook sterke fysieke testen neergezet. Dat ondanks het feit dat hij al even geen matchen heeft kunnen spelen."

Voor Hernandez een mooi geschenk na enkele moeilijke weken en maanden. "Het is een moeilijke en bizarre periode geweest. Ik ben net op tijd kunnen vertrekken uit Oekraïne, al heb ik nog een paar explosies gehoord. Daarom ben ik ook zo enorm dankbaar dat ik hier nu teken. Ik heb al een match bijgewoond en ik kan niet wachten om voor die fans te spelen", besluit hij.