Lyon doet Clement plezier: Marseille gaat thuis onderuit en moet achterom kijken

Lyon doet Clement plezier: Marseille gaat thuis onderuit en moet achterom kijken

01-05-2022 22:42
2

Olympique Lyon heeft Olympique Marseille vier dagen voor de Conference League-return tegen Feyenoord een gevoelige tik uitgedeeld. OL was in de Choc des Olympiques met 0-3 te sterk voor OM. Dat resultaat zal Philippe Clement en co als muziek in de oren klinken.

Drie dagen na de heenwedstrijd uit de halve finales van de Conference League (3-2-winst voor Feyenoord) stond er voor Marseille een hele belangrijke wedstrijd op het programma. Met een thuiszege op Lyon zou een Champions League-ticket voor volgend seizoen namelijk zo goed als binnen zijn en dus gaf trainer Jorge Sampaoli amper spelers rust.

Alleen Mattéo Guendouzi begon de wedstrijd als bankzitter, maar die moest in minuut 62 al komen. Luttele minuten daarvoor was Lyon via Castello Lukeba op 0-1 gekomen en OM moest iets forceren om geen averij op te lopen en met een slecht gevoel toe te werken naar de return tegen Feyenoord van komende donderdag. Jason Denayer kwam overigens niet in actie voor Lyon, hij ligt al weken in de lappenmand.

De mannen van Sampaoli probeerden het in het laatste half uur wel, maar kregen het deksel op de neus. Een kwartier voor tijd verdubbelde Moussa Dembélé de marge voor de bezoekers en Karl Toko Ekambi verzekerde in de slotfase met de 0-3 dat de punten meegingen naar Lyon. Die ploeg kan ze goed gebruiken, aangezien ze nog strijden om een Europees ticket tijdens dit erg matige seizoen. Marseille heeft de tweede plaats nog altijd in handen, maar ziet de concurrenten inlopen. Vooral het AS Monaco van Clement lijkt een te duchten tegenstander. Na een straffe 21 op 21 is de club uit het Prinsdom tot op drie punten van Marseille genaderd.