Dortmund met Witsel verliest knotsgekke partij, ook Bayern München de boot in

30-04-2022 17:30

Borussia Dortmund en Bayern München hebben zaterdag in de Bundesliga verloren. Bij Dortmund stond Axel Witsel in de basis. Bayern was al zeker van de titel.

Mainz - Bayern München 3-1
Voor Bayern stond niets anders mee rop het spel dan de eer en de winstpremie, terwijl er ook voor Mainz niets meer op het spel staat. De thuisploeg kwam na achttien minuten spelen op een voorsprong dankzij Jonathan Burkardt en Moussa Niakhaté verdubbelde de voorsprong zelfs, maar Robert Lewandowski wist de spanning snel alweer terug te brengen in de wedstrijd. Bayern, dat met een aantal reservespelers aantrad, kreeg na een klein uur spelen ook de derde treffer tegen en kwam daar niet meer bovenop.

Borussia Dortmund - VfL Bochum 3-4
De tweede plek is zo goed als zeker binnen voor Dortmund en dus staat ook hier niets meer op het spel, tenzij het de komende twee wedstrijden ook verliest en nummer drie Bayer Leverkusen alles wint. Dortmund kwam thuis al snel op een 0-2 achterstand door goals van Sebastian Polter en Gerrit Holtmann.

Dortmund had Haaland nodig om de boel weer recht te breien. De Noorse superspits scoorde twee keer vanaf de stip: in minuut achttien en minuut dertig. Na ruim een uur stond het 3-2, waarna het door Locadia toch weer 3-3 werd. De Nederlander nam de bal knap aan en schoot net zo knap binnen. Bochum kreeg meer dan een punt en knokte zich zelfs nog naar een 3-4 overwinning.