UPDATE: ‘Zulte Waregem praat met Simons, De fauw en andere T1-opties’

UPDATE: ‘Zulte Waregem praat met Simons, De fauw en andere T1-opties’

26-04-2022 10:40 Laatste update: 29-04-2022 09:45

Na een minder seizoen hoopt SV Zulte Waregem de volgende campagne beter voor de dag te gaan komen. Het denkt dan ook aan enkele grote sportieve herstructureringen. Onder andere met Davy De fauw.

De club deed na het ontslag van Francky Dury een beroep op het duo Timmy Simons – Davy De fauw, maar dat volgend seizoen niet het geval zijn. De fauw kan wel bij de club blijven, maar niet langer als trainer. Hij kreeg volgens Het Nieuwsblad een voorstel om sportief verantwoordelijke te worden.

Hij kan in de nabije toekomst de sportieve lijnen uittekenen en het transferbeleid bij de club bepalen. Daar zou hij nu al mee bezig zijn en momenteel meehelpen aan de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Simons
Wat er met Simons zal gebeuren, is nog niet helemaal duidelijk. Hij lijkt alvast geen hoofdcoach te gaan blijven, maar kan wel opnieuw assistent-trainer worden bij de club. Het is echter nog maar de vraag of hij dat ook wil. Daarnaast zou hij ook kunnen tekenen bij zijn ex-club Nürnberg.

Update: Volgens Het Nieuwsblad is er nog geen akkoord tussen Zulte Waregem rond Timmy Simons en Davy de Fauw. De club gaat woensdag weer rond de tafel, maar praat ook nog met andere potentiële kandidaat-hoofdtrainers.