De Bleeckere komt met toelichting over bescherming refs: “Algemeen belang”

De Bleeckere komt met toelichting over bescherming refs: “Algemeen belang”

25-04-2022 17:26
61

De scheidsrechters kwamen afgelopen speeldag in de Play-Offs in opspraak. Vooral Hein Vanhaezebrouck en KAA Gent waren niet te spreken over Nathan Verboomen. Frank De Bleeckere komt met toelichting over de beslissingen.

De Bleeckere wijst naar de verstrengde regels tijdens de Play-Offs. “Het Referee Department wil herhalen dat opzichtig protest tegenover de scheidsrechter streng aangepakt wordt zoals dit besproken werd tijdens de persmeeting voor de start van de Play-Offs. Dit om het imago en het beeld van ons voetbal te respecteren en te beschermen.”

“Het onder andere lopen naar de ref om verbaal te proteresteren, het omringen van de ref na een beslissing, opzichtige armbewegingen gebruiken tijdens een protest zullen bestraft worden. Afgelopen speeldag werd in verschillende wedstrijden disciplinair opgetreden door de scheidsrechters”, klinkt het.

Ook Vanhaezebrouck kreeg rood. “Dezelfde regels gelden ook voor de personen in de technische zone, ook daar zal streng worden opgetreden. Het Referee Department steunt deze beslissingen omdat het in het algemeen belang van het voetbal is en ook omdat op internationaal niveau dit gedrag streng wordt afgekeurd en aangepakt.”