Vanzeir: Dit is een antwoord op de vele vragen of Union het wel zou aankunnen

Vanzeir: "Dit is een antwoord op de vele vragen of Union het wel zou aankunnen"

24-04-2022 22:16
3

Union Saint-Gilloise heeft de Champions Play-Off op gang getrapt met een stevig statement. Voor de derde keer dit seizoen trok het aan het langste eind in de Brusselse derby. Deze keer ging stadsgenoot RSC Anderlecht met 3-1 voor de bijl. Eén van de doelpuntenmakers was Dante Vanzeir.

De aanvaller was de laatste dagen nog onzeker voor het beladen duel, maar geraakte uiteindelijk toch wedstrijdfit. Dat hebben Les Unionistes zich niet beklagad. "Dit is een antwoord op de vele vragen of Union het wel zou aankunnen in de Play-Offs", reageerde Vanzeir achteraf bij Sporza. "We hebben nu een eerste goeie stap gezet. Het is nog lang niet voorbij, dus we moeten doorgaan op dit elan." 

De voorbije dagen werd de druk van buitenaf stevig opgevoerd op Union. Zou de koploper wel in staat zijn om ook in de Champions Play-Off haar beste niveau te halen? De waarheid ligt alvast binnen de groene rechthoek. "Wij hebben nooit getwijfeld aan onze ploeg en zijn altijd blijven geloven", verzekert Vanzeir, die het heeft over een "nieuw avontuur". "Wij zijn zo gebrand op die nieuwe challenges dat we voor iedere bal door het vuur gaan."

Dankzij de overwinning zet Union eerste achtervolger Club Brugge weer op drie punten in de stand. Bovendien zijn Anderlecht en Royal Antwerp FC eigenlijk al zo goed als uitgeschakeld voor de titel. "We doen nu een goede zaak door Anderlecht op een serieuze afstand te zetten", beseft Vanzeir. Nuchterheid blijft echter geboden. "Maar de Play-Offs zijn zo onvoorspelbaar", klinkt het. "De matchen tegen Club Brugge zullen de belangrijkste worden. Daar kijken we zeker naar uit."