'Gouden overwinning' Barcelona: 'Real Madrid mag zich gelukkig prijzen'

'Gouden overwinning' Barcelona: 'Real Madrid mag zich gelukkig prijzen'

22-04-2022 10:00
1

FC Barcelona won donderdagavond met de grootst mogelijke moeite van Real Sociedad (0-1). Xavi Hernández zag zijn ploeg ploeteren in Baskenland, maar noemt de vechtlust een extra winstpunt. 

Door een vroege goal van Pierre-Emerick Aubameyang pakte Barcelona de leiding. Sociedad drukte de Catalanen daarna het hele duel met de rug tegen de muur. "Real Sociedad verdiende een gelijkspel, maar wij pakken hier een zeer belangrijke overwinning die ervoor zorgt dat we onze doelen nog kunnen behalen. Het is een gouden zege", zegt de trainer na afloop.

"Het is ook nieuw dat we zonder goed te spelen kunnen meedoen. Ik ben te spreken over inzet van de spelers, die alles geven", noemt Xavi een extra reden voor vreugde. "Dit is een cruciale en gouden overwinning. Het is echt een gouden overwinning op dit moment", benadrukt hij.

Dani Alves weet dat het gat van vijftien punten op koploper Real Madrid te groot is om te dichten in de laatste zes speelrondes. "Real mag blij zijn dat we niet eerder op zijn geklommen. We hebben een ongelooflijk inspanning moeten leveren om hier te winnen, maar ik benadruk nog maar dat Real Madrid zich gelukkig mag prijzen dat we niet eerder in vorm zijn gekomen."