Vertonghen richt zich tot de FIFA: 'Het moet echt veranderen'

Vertonghen richt zich tot de FIFA: 'Het moet echt veranderen'

21 April - 23:12
4

Jan Vertonghen heeft het niet begrepen op spelers en clubs die tijdrekken. De Rode Duivel stuurde donderdag een opvallende tweet de wereld in. Vertonghen richt zich tot de FIFA om het probleem aan te pakken.

'De FIFA moet bij voetbal de effectieve speelminuten onmiddellijk veranderen. De teams die voortdurend duiken en wenen nemen al het plezier van de fans weg die goed voetbal willen zien in plaats van theater', schrijft Vertonghen op Twitter.

Vertonghen weet ook hoe de FIFA zaken kan veranderen. 'Speel 2x30 minuten met een stopklok en geef rood voor duidelijke fopduiken', laat de Rode Duivel weten. 

Waarom Vertonghen plots zo hard van leer gaat, is niet meteen duidelijk. Misschien heeft het te maken met de manier waarop Porto in de beker speelde tegen Sporting. Porto deed er alles aan om een 1-2 voorsprong uit de heenmatch te verdedigen. Het hielp want Porto won ook de terugmatch met 1-0. 

Opvallend in Ajax - Benfica (0-1) in de Champions League lag een paar weken terug de match ook 43 minuten stil. Uiteindelijk kegelde de ploeg van Vertonghen Ajax uit Europa. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie