Mazzu (Union): De ploeg kende een zeer positief trainingskamp in Spanje

Mazzu (Union): "De ploeg kende een zeer positief trainingskamp in Spanje"

20-04-2022 10:16
3

Union Saint-Gilloise zal met een kleurtje beginnen aan de play-offs. De ploeg van Felice Mazzu heeft er een trainingskamp op zitten in het zonnige Alicante, in Spanje. “Het was een zeer positief trainingskamp," vertelde Mazzu aan DH Sport

Het was een intens trainingskamp, de ploeg van Mazzu trainde gedurende vier dagen steeds tweemaal per dag. Weinig tijd om te zonnen dus, maar toch heeft iedereen bij Union ervan genoten. “Het was mijn wens om een soort teambuilding in het buitenland te doen,” aldus Mazzu. 

De ploeg heeft vooral terug gewerkt aan de basisprincipes van Union. Het was volgens Mazzu een ideale voorbereiding op de langverwachte Brusselse derby tegen RSC Anderlecht. Naast het fysieke werk hebben de spelers vooral aan tactische principes gewerkt. “Maar het belangrijkste was om een paar dagen met elkaar te leven,” getuigt Mazzu. 

Union speelde er ook een oefenpartij Cartagena, elfde in de tweede klasse van Spanje. Dante Vanzeir, Álex Millán en Kacper Kozlowski scoorden allen in de 3-0 overwinning. “Dat belooft veel goeds voor de toekomst,” besluit Mazzu.