Dortmund-directeur over prestaties Malen: "Verwachten dat hij zich ontwikkelt"

19 april om 19:35

Borussia Dortmund verwacht meer van Donyell Malen. De Oranje-international kwam afgelopen zomer voor dertig miljoen euro over van PSV, maar kan slechts mondjesmaat aan de verwachtingen voldoen.

Malen is dit seizoen de kompaan van Erling Haaland in de voorhoede van Dortmund. In 27 Bundesliga-optredens scoorde hij vijf keer en gaf hij zes assists. "Donny heeft altijd extreem hard geprobeerd om de dingen waar de coach om vroeg uit te voeren", reageert sportief directeur Sebastian Kehl in gesprek met Kicker. "Die fundamentele bereidheid om aan jezelf te werken en beter te willen worden, was er altijd."

Toch is Kehl nog niet helemaal tevreden, geeft hij toe. "Malen heeft zich op alle vlakken verbeterd, maar heeft nog lang niet het einde van zijn ontwikkeling bereikt. We verwachten dan ook van hem dat hij zich in de toekomst verder ontwikkelt."

Dortmund-trainer Marco Rose nam het onlangs op voor de 23-jarige Nederlander. "Donny heeft veel gegeven in de fase waarin Erling ontbrak." Malen is bij Dortmund ploegmaat van Rode Duivels Thomas Meunier, Thorgan Hazard en Axel Witsel