Dortmund-coach Rose bespreekt vorm 'Haaland-vervanger' Malen: 'Stappen teruggezet'

Dortmund-coach Rose bespreekt vorm 'Haaland-vervanger' Malen: 'Stappen teruggezet'

19-02-2022 18:50

Borussia Dortmund stelde afgelopen donderdag teleur in de Europa League-wedstrijd tegen Rangers FC (2-4 verlies). De Duitse ploeg moet het de komende tijd nog stellen zonder Erling Haaland en Donyell Malen weet zijn niveau nog niet te behalen, zo ziet ook trainer Marco Rose.

Malen zal zondag tegen Borussia Mönchengladbach weer in de basis starten bij Dortmund. Rose hoopt dat de Nederlander het gemis van Haaland op kan vangen. De Noorse spits kwam de laatste drie wedstrijden van zijn club niet in actie vanwege een spierblessure. Hij ontbreekt ook tegen Gladbach. Haaland traint al wel weer mee, maar is nog niet wedstrijdfit.

Rose kan niet ontkennen dat Dortmund Haaland mist. "Anderen moeten nu opstaan", vertelt de oefenmeester op de persconferentie voor de wedstrijd van zondag. "We kiezen nu voor Donyell als spits, maar hij had in de laatste twee wedstrijden het gevoel dat hij een of twee stappen heeft teruggezet. Als Erling er niet is, zullen andere spelers doelpunten moeten maken."

Dortmund kan tegen Gladbach naast Haaland ook niet beschikken over Manuel Akanji. De Zwitser haakte tegen Rangers af met een kuitblessure. Hij staat ongeveer drie weken langs de kant.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s