Lestienne blinkt uit en helpt Lion City Sailors aan eerste Champions League-winst

18-04-2022 23:25

Maxime Lestienne besloot onlangs om een verrassende keuze te maken en richting Singapore te trekken. Daar speelt hij nu voor de Lion City Sailors, waar hij zich deze week kroonde tot de grote held.

De club uit Singapore werkte maandag een wedstrijd af in de Aziatische AFC Champions League en wist daarin voor de eerste keer ooit ook te winnen. Lestienne werd de matchwinnaar en was goed voor twee assists in de 0-3 overwinning.

In minuut 21 hielp hij Lion City Sailors al aan de voorsprong met een gemeten voorzet op het hoofd van Song In-Young. Exact vijftig minuten later was het Diego Lopes die op assist van Lestienne voor de 0-2 wist te zorgen. Pedro Henrique besloot in minuut 80 de partij helemaal.

Zo blijft de inmiddels 29-jarige Lestienne een belangrijke rol spelen voor de Lion City Sailors. Het waren zijn eerste assists in de AFC Champions League, maar in de Singapore Premier League heeft hij na vijf wedstrijden ook al één doelpunt en vier assists achter zijn naam staan. Daar staat hij met zijn club op de eerste plek in de stand.