Hoedt legt zijn keuze voor RSC Anderlecht uit: Zijn rol was groot

Hoedt legt zijn keuze voor RSC Anderlecht uit: "Zijn rol was groot"

15-04-2022 19:15

Wesley Hoedt koos afgelopen zomer voor een terugkeer naar België en tekende een contract bij RSC Anderlecht. Ook Royal Antwerp FC werd gelinkt aan de Nederlander. Toch koos hij voor paars-wit. Hoedt legt nu uit waarom.

"Kompany is één van de grote redenen waarom ik naar Anderlecht ben gekomen", begint Hoedt aan zijn verhaal bij de MIDMID Podcast. "Omdat ik nog veel van hem kon leren", legt de Nederlandse verdediger uit.

Ook ploegen uit Duitsland, Italië en Engeland toonde interesse, maar Hoedt koos toch voor België. En Anderlecht bleek al langer interesse te hebben. "Twee jaar geleden belde Kompany mij ook al, maar toen koos ik voor Lazio vanwege de Champions League en mijn goede eerste periode. De rol van Kompany was dus groot", aldus Hoedt.

Na een moeilijk begin is Hoedt inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde bij Anderlecht. Het is dus niet ondenkbaar dat hij zich in de kijker heeft gespeeld van buitenlandse clubs, maar voor Hoedt hoeft een vertrek niet. "Ik tekende voor vier jaar met optie voor nog een jaar, dus ik koos voor stabiliteit. Je kan niets uitsluiten, maar het is niet de bedoeling om te vertrekken", besluit hij.