Kis (huisgenoot Carrasco en De Bruyne): Kevin was koppig, dat kon wel botsen

Kis (huisgenoot Carrasco en De Bruyne): "Kevin was koppig, dat kon wel botsen"

13-04-2022 11:30

Kevin Kis zit vanavond ongetwijfeld in een tweestrijd. De naam zegt je waarschijnlijk niet veel, maar hij woonde samen in  het gastgezin met Kevin De Bruyne en Yannick Carrasco. Vanavond supportert hij stiekem voor Yannick Carrasco. Het Laatste Nieuws geeft een blik achter de schermen bij de familie Nys in Zonhoven.

Toen Carrasco in Zonhoven ging gaan wonen was hij amper twaalf jaar oud, De Bruyne was er toen al veertien en Kevin Kis was de grote broer met zijn vijftien jaar. De drie ‘broers’ jaagden dezelfde droom na. Het ging er erg competitief aan toe, het waren namelijk drie jongens die alles wilden winnen.  “Er was altijd wel wat competitie. Tijdens het pingpongen, op de PlayStation, bij het voetballen in de tuin... Altijd ging het er hevig aan toe,” getuigt Kis. 

De rol van Kis
De oudste van de hoop was Kevin Kis, hij nam vooral Carrasco onder zijn hoede. Hij beschermde zijn broers op school en betaalde hun drankjes op café. “Op dat moment was ik de enige met een contract,” vertelt Kevin Kis. Het leek hem logisch dat hij de rol had om te betalen. Als Carrasco en Kevin Kis thuis in Zonhoven waren kwam er van studeren niet veel in huis. “Ik was niet de beste student. Yannick ook niet, maar Kevin wel. Terwijl Yannick en ik na school meteen PlayStation gingen spelen, kroop Kevin achter de boeken als dat moest. Wij veel minder.” 

De Bruyne zijn draai
De Bruyne had het niet altijd even makkelijk om zijn draai te vinden in Zonhoven. Carrasco en Kevin Kis hadden hier veel minder last van. Carrasco en Kis waren eerder het type flapuit. Kris merkte op dat De Bruyne een stuk geslotener was, hij zonderde zich af en toe wel eens af op zijn kamer. Dat werd niet altijd even positief ontvangen door de entourage. “Kevin is koppig, en dat kon wel eens botsen,” vertelt Kis. “Als je als jonge gast je mening geeft, word je al snel aanzien als arrogant. Maar dat is ook een kwaliteit. Zo geraak je aan de top.”