Er ligt werk op de plank: Genk moet zich ernstig beraden over beschamend seizoen

Er ligt werk op de plank: "Genk moet zich ernstig beraden over beschamend seizoen"

12-04-2022 09:47
8

KRC Genk moet de komende weken via de Europe Play-Off trachten om alsnog een Europees ticket uit de brand te slepen. Een ontgoocheling, ook voor René Vandereycken, aangezien je van de Limburgers altijd zou verwacht hebben dat zij op zijn minst de Champions Play-Off bereikten. "Genk moet zich ernstig beraden over haar beschamende seizoen", vindt hij.

In zijn wekelijkse analyse in Sportwereld is Vandereycken behoorlijk vernietigend voor het seizoen van de vicekampioen. "Bij Genk moeten we ook na de kwalificatie voor de Europe Play-Off spreken van een mislukt seizoen", klinkt het hard. Genk trapte de campagne af met de ambitie om voor de titel te gaan, maar dat draaide al snel uit op een ontnuchtering. Ook de intrede van Bernd Storck als hoofdtrainer bracht weinig zoden aan de dijk.

"Een grondige interne analyse van wat er fout is gelopen en wie daarvoor verantwoordelijk is, dringt zich op, want Genk eindigde vorig seizoen op de tweede plaats na een schitterende eindronde en hield zijn sterkhouders samen. Dan is dit resultaat onlogisch en beschamend", hamert Vandereycken verder. De oud-bondscoach verwacht dus grote veranderingen in de zomermaanden, met name een opfrisbeurt van de spelerskern lijkt aan de orde.