Hoedt beging wel degelijk strafschopfout op Messaoudi volgens Referee Department

12-04-2022 09:18
14

RSC Anderlecht plaatste zich op het veld van KV Kortrijk voor de Champions Play-Off dankzij een 2-3-overwinning, maar van een leien dakje liep dat niet. Integendeel, De Kerels kwamen in de loop van de eerste helft op voorsprong via een strafschop. Die werd terecht toegekend, oordeelt het Referee Department.

Tijdens en na de wedstrijd was er wat discussie over de fase, zeker omdat scheidsrechter Jan Boterberg in eerste instantie oordeelde dat er te weinig contact was om voor een elfmeter te fluiten. Het Referee Department is echter formeel: Wesley Hoedt beging wel degelijk een overtreding door Billel Messaoudi aan te tikken, nadat hij zelf door de benen werd gespeeld.

Bij monde van Frank De Bleeckere steunt het Department de ingreep van de VAR, die Boterberg naar het beeldscherm stuurde om de fase nog eens te herbekijken. Nadien besloot de hoofdscheidsrechter wél om de bal op de stip te leggen. Trent Sainsbury scoorde daar ook uit, zette Kortrijk zo op 1-0, maar uiteindelijk mocht dat niet baten. Anderlecht trok na 90 minuten aan het langste eind: 2-3.