Braziliaanse voetballer verliet Oekraine: 26 uur lang heb ik gereden

Braziliaanse voetballer verliet Oekraine: "26 uur lang heb ik gereden"

08-04-2022 22:00
4

Felipe Pires is één van de spelers die ADO Den Haag tussentijds binnen heeft kunnen halen, als gevolg van de oorlog in Oekraïne. De 26-jarige Braziliaan stond onder contract bij SK Dnipro-1, maar kon Oekraïne dankzij een speciale regeling van de FIFA tijdelijk verlaten.

Na de Russische inval sprong Pires direct in de auto. "Ik kwam in Polen, maar ook daar voelde ik me niet veilig. Ik ben vervolgens naar Roemenië gereden. Tussendoor durfde ik niet te stoppen en ben ik alleen maar door blijven rijden. 26 uur lang reed ik door met alleen een flesje water en een banaan", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad.

Nadat hij weer terug was in Brazilië, diende de kans zich aan om in Nederland te gaan voetballen. "Ik dacht eerst: ik wil niet bij een team van het tweede niveau spelen. Maar mijn zaakwaarnemer vertelde me dat ADO een heel grote club is en in de eredivisie thuishoort. Toen was ik verkocht." Het advies van twee oude bekenden deed de rest. "Ik hoorde van vrienden van me, zoals André Ramalho en David Neres, dat Nederland een mooi voetballand is. Mede daarom ben ik hier."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie