De Bruyne spreekt over zijn voetbalpensioen: Bij de juiste club

De Bruyne spreekt over zijn voetbalpensioen: "Bij de juiste club"

08-04-2022 19:00
2

Kevin De Bruyne is opnieuw bezig aan een uitstekend seizoen en mag tevreden terugblikken op zijn campagne bij Manchester City. Onze landgenoot blijft er een belangrijke pion en is op weg naar een status als icoon. En dat kan nog enkele jaren duren.

De Bruyne is inmiddels dertig jaar oud en moet dus ook nadenken over zijn toekomst. Als het van De Bruyne zelf afhangt, ligt die toekomst gewoon bij Man City. "Ik heb hier nog een contract voor drie seizoenen. Zolang ik me fit en blij voel, wil ik hier wel blijven", geeft hij aan bij Metro.

De Rode Duivel heeft ook al een leeftijd voor zijn pensioen in gedachten. "Ik kan mezelf wel tot mijn 35e of 36e zien blijven voetballen. Maar het moet bij de juiste club zijn, met een goede uitdaging", aldus De Bruyne. Bij Man City dan? "Dat zou ik helemaal niet erg vinden", lacht hij.

De Bruyne heeft nog een contract tot medio 2025 bij Man City, waar hij sinds 2015 voor uitkomt. In totaal speelde hij al 297 partijen voor The Citizens. Daarin was hij goed voor tachtig doelpunten en 115 assists.