Kwartfinale is favoriete terrein van De Bruyne: al vijf keer raak op kampioenenbal

Kwartfinale is favoriete terrein van De Bruyne: al vijf keer raak op kampioenenbal

07-04-2022 11:44
3

Atlético Madrid parkeerde dinsdag op onnavolgbare wijze de bus in het Etihad Stadium. Slechts één man wist de sleutel te vinden: Kevin De Bruyne. Dat uitgerekend de uitblinker van Manchester City het beslissende doelpunt zou maken, stond eigenlijk in de sterren geschreven.

Kwartfinales van de Champions League zijn namelijk het favoriete speelterrein van KDB, rekende Het Laatste Nieuws uit. In totaal scoorde onze landgenoot nu al vijf keer in die fase van het toernooi. Straffe kost, zeker als je weet dat De Bruyne over de hele CL heen 'slechts' elf doelpunten gemaakt heeft. Bijna de helft ervan spaart hij dus op voor de kwartfinales.

In zijn allereerste seizoen bij City zette De Bruyne de toon al, door twee keer raak te schieten tegen Paris Saint-Germain. De voorbije jaren voegde hij daar nog kwartfinalegoals aan toe tegen Olympique Lyon (2020) en Borussia Dortmund (2021). Daar blijft het overigens niet bij, want ook op assistvlak liet De Bruyne zich nog onbetuigd. Zo leverde hij drie beslissende passes af in de kwartfinale van 2019, tegen Tottenham Hotspur. In totaal staat de teller der assists van KDB op achttien stuks op het kampioenenbal.