Vanaken maakte indruk bij de Rode Duivels: Dat kan Witsel niet, maar Vanaken wel

Vanaken maakte indruk bij de Rode Duivels: "Dat kan Witsel niet, maar Vanaken wel"

7 April - 09:00
51

In de oefenwedstrijden van de Rode Duivels waarin 'de anciens' niet opgeroepen werden, vertolkte Hans Vanaken een hoofdrol. De Club-speler speelde twee volledige wedstrijden en was daarin goed voor twee goals en een assist. Daardoor rijst nu de vraag of Vanaken geen vaste basisspeler zou moeten worden bij de nationale ploeg.

In de voetbalpodcast 90 Minutes hielden de analisten er andere mening op na in de discussie over Vanaken als vaste Rode Duivel. Volgens Aster Nzeyimana heeft Vanaken de beste beurt gemaakt in de voorbije interlandperiode. Daar sloot Sam Kerkhofs zich bij aan: "Ik heb het gevoel dat hij er sinds het EK er het dichtst bijzit van de 'nieuwelingen'", aldus Kerkhofs over een vaste plaats in de basiself van de Rode Duivels voor Vanaken.

Steven Defour stond er sceptischer tegenover. "Als de typeploeg fit is, zit Vanaken op de bank." In de 90 Minutes-studio ging men er wel vanuit dat Martinez altijd de voorkeur zal geven aan een middenvelder met Witsel, De Bruyne en Tielemans, maar merkte men ook op dat Axel Witsel niet aan een topseizoen bezig is. Joos wees er ook op dat Witsel niet het type middenvelder is dat naast problemen oplossen, ook iets kan creëren voor zijn ploeg, "En dat kan Vanaken wel", aldus Joos.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie