Bossut wil niet langer tegen degradatie vechten: Er moet heel veel veranderen

Bossut wil niet langer tegen degradatie vechten: "Er moet heel veel veranderen"

06-04-2022 16:45
1

Zulte Waregem is dan wel zeker van het behoud, overtuigen deed het al lang niet meer. Ook tegen STVV liep het alweer fout af voor Essevee. Ancien Sammy Bossut weet dat het beter moet.

De West-Vlamingen pakten na Nieuwjaar slechts een 9 op 36 in de competitie en gingen ook tegen STVV onderuit. Weinig reden om te lachen dus. Ook de fans zijn het stilaan beu en eisen betere resultaten. Dat begrijpt Bossut.

"Het was bij momenten dramatisch", sprak de doelman duidelijke taal bij Het Nieuwsblad. "We bakten er zestig minuten niets van", aldus Bossut. De ervaren man weet dat het ook beter moet naar volgend seizoen toe. “Er moet heel veel veranderen. Iedereen moet zijn verantwoordelijkheid nemen", was hij scherp.

Zulte Waregem bengelde dit seizoen lang onderuit en staat momenteel op een zestiende plek in de stand. In 33 wedstrijden wist het slechts acht keer te winnen, speelde het acht keer gelijk en verloor het zeventien keer. Met 6 6tegendoelpunten heeft het ook de op één na slechtste defensie van de JPL.