Werkvergunning zorgt voor grote onzekerheid over carrière Coulibaly (Beerschot)

Werkvergunning zorgt voor grote onzekerheid over carrière Coulibaly (Beerschot)

01-04-2022 18:30

Ismaila Coulibaly werd de voorbij twee seizoenen door Sheffield United aan K. Beerschot VA uitgeleend. Na een pijnlijk seizoen voor Beerschot, waarin de ploeg van Greg Vanderidt degradeerde uit de Jupiler Pro League, moet Sheffield nu beslissen of het de jongeling terughaalt.

Coulibaly's carrière bij Sheffield United is er momenteel één van vele vraagtekens. Terughalen naar Sheffield of hem in Beerschot laten, maar dan het risico lopen om de post-Brexit arbeidswetgeving te overtreden. De droom van de middenvelder om terug bij Sheffield te voetballen lijkt in duigen te vallen. 

"Als hij volgend jaar in de tweede divisie van België zit, komt hij niet voor ons in aanmerking als we hem willen hebben," legde United-manager Paul Heckingbottom uit aan The Star uit. "Als we hem willen hebben, zullen we het vrij snel moeten doen.

"Er zijn veel opties. Hij kan hier terugkomen of ergens anders heen gaan. Hij zou kunnen blijven waar hij is, maar als hij dat doet, kunnen er problemen ontstaan met zijn werkvergunning."