'KV Oostende heeft nieuwe zusterclub: Duitse FC Kaiserslautern'

'KV Oostende heeft nieuwe zusterclub: Duitse FC Kaiserslautern'

31-03-2022 10:45 Laatste update: 10:51
2

Het Amerikaanse concern, Pacific Media Group, heeft opnieuw een overname gedaan. Niet helemaal, maar wel voor tien procent heeft het zich ingekocht in FC Kaiserslautern. Dat lezen we in Het Nieuwsblad.

Op die manier heeft KV Oostende er een nieuwe zusterclub bij. De Duitse club speelt momenteel in de Duitse derde klasse. De Pacific Media Group heeft de portefeuille van clubs opnieuw wat uitgebreid. De groep telt nu al zeven clubs waarin het belangen heeft. Naast KV Oostende heeft de groep belangen bij Barnsley FC, FC Den Bosch, AS Nancy Lorraine, Esbjerg FB, FC Thun en nu dus ook FC Kaiserslautern.     

Voordeel KVO
Wat heeft dit nu als gevolg voor Oostende? De club zal het ongetwijfeld als een voordeel zien. Oostende heeft een nauwe samenwerking met de bovenvermelde clubs. Spelers maken vlotjes transfers van de ene naar de andere club. Denk maar aan  Kenny Rocha Santos die afgelopen zomer transfervrij van AS Nancy naar KVO vertrok. Sieben Dewaele, Andrew Jung, Mickael Biron en Thomas Basila maakten de omgekeerde beweging.