VS en Mexico melden zich op het WK, nog drie tickets te vergeven

VS en Mexico melden zich op het WK, nog drie tickets te vergeven

31-03-2022 07:20
5

Mexico en de Verenigde Staten hebben zich als 28ste en 29ste land geplaatst voor het WK in Qatar. Mexico versloeg in de nacht van woensdag op donderdag El Salvador, terwijl Costa Rica niet kon stunten tegen de Amerikanen.

Costa Rica-Verenigde Staten 2-0
Costa Rica moest met zes goals verschil winnen om een WK-ticket veilig te stellen en dat bleek teveel gevraagd. Van beide kanten werd het duel gezien als een formaliteit, aangezien veel spelers rust kregen.

De VS zag na rust Juan Pablo Vargas en Anthony Contreras scoren namens de Costa Ricanen, maar meer zat er niet in voor de thuisploeg. De Verenigde Staten zijn er in elk geval bij in Qatar, Costa Rica vecht in juni in een rechtstreeks gevecht met Nieuw-Zeeland uit wie er alsnog naar het eindtoernooi gaat.

Mexico-El Salvador 2-0
Een hoog (oud)-Eredivisie-gehalte zegevierde met Mexico en zag de WK-droom in vervulling gaan. De Mexicanen hadden weinig te dulden van El Salvador. Dankzij een doelpunt van Uriel Antuna en een benutte penalty van Raúl Jiménez reist Mexico dit najaar af naar Qatar. 

Te vergeven tickets
Behalve Costa Rica-Nieuw-Zeeland staan er nog twee play-off-duels op het programma. De winnaar van de wedstrijd tussen Australië en de Verenigde Arabische Emiraten neemt het op tegen Peru voor een WK-ticket, terwijl in Europa de play-off-wedstrijd tussen Schotland en Oekraïne nog afgewerkt moet worden. Door de Russische invasie van Oekraïne is niet bekend wanneer deze wedstrijd gespeeld wordt. De winnaar van dit duel neemt het tegen Wales op voor het laatste WK-ticket.