Mangala zou waarschijnlijk nooit zijn doorgebroken bij Anderlecht

"Mangala zou waarschijnlijk nooit zijn doorgebroken bij Anderlecht"

30-03-2022 22:45
1

RSC Anderlecht leidde de voorbije jaren flink wat profspelers op. De ene bleef bij Anderlecht en brak daar door, de andere trok al vroeg naar het buitenland. Orel Mangala is één van de jongens die naar het buitenland trok, maar dat bleek ook de juiste beslissing geweest te zijn.

Jonkies die al vroeg naar het buitenland vertrekken zijn niet altijd zeker van een doorbraak. Mangala wist wel door te breken en ook bij Anderlecht gelooft men dat hij de juiste beslissing heeft genomen door paars-wit al vroeg te verlaten.

"Hij is een van die spelers die bij Anderlecht waarschijnlijk nooit zouden zijn geslaagd", vertelt hoofd jeugdopleiding Jean Kindermans in La Capitale. "Vandaag dwingt zijn parcours respect af."

Volgens Kindermans had Mangala het namelijk te gemakkelijk bij Anderlecht. Hij had een nieuwe stap nodig om ook als voetballer een stap te kunnen zetten. "Aanvoerders van hun generatie, gerespecteerd door iedereen in Neerpede en die in een bepaalde comfortzone zaten, hadden allemaal een andere omgeving nodig. Ze hadden nood aan een mentale trigger om hun volledige potentieel te uiten", klinkt het.

Mangala trok naar Dortmund, maar wist daar niet door te breken. Hij bleef wel in Duitsland en speelt inmiddels voor VfB Stuttgart, waar hij een basispion is.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie