Hartzeer: een elftal klasbakken om van te smullen dat het WK zal moeten missen

Hartzeer: een elftal klasbakken om van te smullen dat het WK zal moeten missen

30-03-2022 16:45 Laatste update: 16:49
1

De Rode Duivels zijn al enige tijd zeker van hun deelname aan het WK in Qatar, maar de laatste dagen is het doek voor enkele andere naties onverbiddelijk gevallen. Jammer genoeg zullen daardoor ook enkele wereldvedetten de hoogmis van thuis uit moeten volgen. VoetbalPrimeur.be stelt een indrukwekkend elftal van afwezigen op.

Vanuit Europa doen verschillende grote namen hun duit in het zakje. Dat Italië er niet bij zal zijn in Qatar, is inmiddels breed uitgesmeerd in de pers, vooral in de laars uiteraard. Door de afwezigheid van de regerende Europese kampioenen zullen bijgevolg ook enkele klasbakken ontbreken straks. Gianluigi Donnarumma was nog de allerbeste doelman op het EK, terwijl ook Giorgio Chiellini, Jorginho en Marco Verratti er van goudwaarde waren.

Tegenover La Squadra hebben landen als Oostenrijk, Noorwegen en Zweden iets meer excuses om hun gemiste ticket te verklaren. Toch kunnen ook zij rekenen op de inbreng van een wereldtopper. David Alaba voetbalt inmiddels bij Real Madrid, terwijl een spitsenduo Zlatan Ibrahimovic - Erling Braut Haaland iedere fan doet wegdromen. Die gedachten verzeilen niet richting Qatar, helaas.

Tot slot vallen er ook buiten Europa jammerlijke afvallers te noteren. Wat gedacht van Riyad Mahrez (Algerije) en Mo Salah (Egypte) bijvoorbeeld, twee frivole, linksvoetige geweldenaars uit de Premier League? Hun technisch vermogen zal gemist worden in Qatar. En ook Franck Kessié (Ivoorkust), de veelbelovende krachtpatser van AC Milan, schittert in afwezigheid. Hij kan zich volop richten op een transfer naar FC Barcelona.

Het elftal der WK-afwezigen:

Doel: Donnarumma
Verdediging: Cuadrado, Chiellini, Kessié, Alaba
Middenveld: Jorginho, Verratti, Mahrez
Aanval: Salah, Ibrahimovic, Haaland