Bonucci geeft signaal af namens Italiaanse selectie: 'Hij gaf ons iets unieks'

Bonucci geeft signaal af namens Italiaanse selectie: 'Hij gaf ons iets unieks'

28-03-2022 18:00

Italië gaat het WK in Qatar missen, maar toch lijkt het erop dat Roberto Mancini mag aanblijven als bondscoach. De 57-jarige Italiaan stalt dat hij 'zeer op een lijn zit' met bondsvoorzitter Gabriele Gravina.

Na de pijnlijke nederlaag tegen Noord-Macedonië werd de toekomst van Mancini in twijfel getrokken. De Italiaanse bondscoach won nog geen jaar geleden echter wel het EK met zijn land. Nu lijkt het erop dat Mancini niet meer hoeft te vrezen voor zijn baan. "Ik heb met bondsvoorzitter Gravina gesproken", vertelt hij op de persconferentie. We zitten over alles op één lijn en ik ben tevreden. We zullen praten na de wedstrijd (tegen Turkije op dinsdagavond, red.) nog eens over praten."

"We zullen rustig nadenken over wat er verbeterd moet worden in de toekomst", vervolgt Mancini, die daarna uitlegt waarom hij bondscoach van Italië wil blijven. "Ik ben nog jong en wil het EK en WK winnen. Ik heb nog tijd nodig voor de tweede. Ik weet dat ik het kan. Ik heb ook nog steeds veel plezier met de jongens."

Leonardo Bonucci, die naast Mancini zit tijdens het persmoment, stelt dat de spelersgroep achter de coach staat. "Wat hij ons in deze drie jaar heeft gegeven, is iets unieks. Er is een connectie ontstaan tussen de coach, de groep en de staf. Doorgaan met hem is een logisch besluit."