Welk Europees topland ziet nut in van oefenmatch tegen Burkina Faso? Niemand

"Welk Europees topland ziet nut in van oefenmatch tegen Burkina Faso? Niemand"

30-03-2022 14:37
19

De Rode Duivels hebben hun interlandperiode afgesloten met een 3-0-overwinning tegen Burkina Faso. Ondanks een vrij karige prestatie bleek het Afrikaanse land niet bij machte om de jonge Belgische garde iets in de weg te leggen. Dat drijft Gert Verheyen enigszins tot frustratie. 

De keuzes van de Belgische bond inzake de verschillende sparringpartners liggen al langer op de maag van de voormalige Rode Duivel. "Welke verregaande conclusies trek je na een oefenpot tegen Burkina Faso die na de rust en tal van wissels helemaal verwaterde?", vraagt Verheyen zich openlijk af in Het Nieuwsblad. Volgens hem zullen slechts enkele van de namen die dinsdag aan bod kwamen, ook kans maken op het WK, bovendien enkel "om de kern te verbreden". Jongens die niet in actie kwamen (denk aan Albert Sambi Lokonga of Dante Vanzeir) hoeven helemaal niet meer te hopen, klinkt het.

De omkadering van de Rode Duivels moet dringend op zoek naar sterkere tegenstanders, adviseert Verheyen. "Ierland was als tegenstander nog een goeie keuze, ook al is dat geen hoog aangeschreven land. Welk Europees­ topland ziet het nut in van een oefenmatch tegen Burkina Faso? Niemand. Vandaar dat Burkina Faso, behalve tegen Kosovo, in jaren niet meer tegen Europese landen speelde", is Verheyen scherp.

De conclusie luidt dan ook vernietigend. "Dit soort verplichte nummertjes moeten de Rode Duivels al te vaak in de kwalificaties afhaspelen. Het biedt geen enkele meerwaarde." Voorlopig hoeft Verheyen zich echter niet meer te ergeren, want de tijd van de oefeninterlands ligt even achter ons. In juni moeten de Rode Duivels wel nog vier (!) keer aantreden, maar die wedstrijden kaderen in de UEFA Nations League.