Mazzu over landstitel en ambitie als bondscoach: Dan zijn we zeker kampioen

Mazzu over landstitel en ambitie als bondscoach: "Dan zijn we zeker kampioen"

30-03-2022 11:25 Laatste update: 11:31
4

Dinsdag beantwoordde Union-coach Felice Mazzu live vragen van zijn volgers op Instagram. Mazzu had het daarin onder andere over zijn ambities om de Rode Duivels te coachen, zijn titelambities en een overstap naar het buitenland.

Er werd aan Mazzu gevraagd of hij ambitie heeft om ooit trainer te worden van de Rode Duivels. Daarop antwoordde de Italo-Belg dat hij zeker ambieert om ooit trainer te zijn van een nationale ploeg. "Als dat de Belgische nationale ploeg zou worden, waarom niet?" zei Mazzu.

Ook kreeg hij de vraag of hij zichzelf in het buitenland aan de slag ziet gaan als coach. "Ik denk daar af en toe aan, maar er is geen haast", vertelde Mazzu. Hij voegde eraan toe dat zijn vader momenteel niet in de beste situatie verkeerd wat betreft zijn gezondheid, "dan wil ik niet te ver van hem weg zijn."

Natuurlijk kwamen er ook vragen over de mogelijke titel van Union dit seizoen. "Ik sta er positief tegenover en ik zou het graag willen", begon Mazzu. "Als de competitie binnen twee matchen stopt, ben ik zeker dat we kampioen worden", vertelde de coach van Union. "Maar met de Play-Offs is het moeilijk, maar mijn groep verdient het alleszins." 

Union telt twee speeldagen voor het einde van de reguliere competitie vijf punten meer dan eerste achtervolger Club Brugge. Volgens Mazzu wordt het niet enkel de halvering van de punten in de Play-Offs die roet in het geel-blauwe titelfeest zou kunnen gooien. "De media en de druk zijn factoren waar mijn groep minder ervaring mee heeft", concludeerde Mazzu.