'Akkoord is nabij, Schmidt wordt de trainer van Vertonghen bij Benfica'

'Akkoord is nabij, Schmidt wordt de trainer van Vertonghen bij Benfica'

29-03-2022 17:29

Roger Schmidt wordt zo goed als zeker de nieuwe trainer van Benfica. Dat weet het Duitse blad Kicker te melden. De huidige trainer van PSV vertrekt na dit seizoen en is dus vrij om de overstap naar Portugal te maken.

In februari maakten Schmidt en PSV bekend dat ze na dit seizoen uit elkaar zullen gaan en daar heeft Benfica, de club van Jan Vertonghen, gebruik van gemaakt. O Glorioso voerde verschillende gesprekken met de Duitser en een akkoord zou al zeer dichtbij zijn, schrijft Kicker. Als Schmidt tekent, rest hem alleen nog het afmaken van het seizoen bij PSV. De Eindhovenaren zijn nog in de race voor drie prijzen en dus zou het afscheid van de trainer zeer bijzonder kunnen worden.

Bij de Portugese recordkampioen is het zeer de vraag of er komend seizoen Champions League-voetbal wordt gespeeld. Hoewel Benfica momenteel in de kwartfinales van het grootste Europese toernooi staat, gaat het de ploeg in de nationale competitie minder voor de wind. Wanneer het Benfica niet lukt om tweede te eindigen, speelt Schmidt mogelijk voor het derde seizoen op rij Europa League-voetbal.