Deense bondscoach heeft goed nieuws: Eriksen kan spelen voor nationale ploeg

Deense bondscoach heeft goed nieuws: Eriksen kan spelen voor nationale ploeg

22-03-2022 21:20
1

Christian Eriksen is zaterdag van de partij als Denemarken het in de Johan Cruijff Arena opneemt tegen het Nederlands elftal. De dertigjarige spelmaker kan daardoor voor het eerst in actie komen voor de nationale ploeg sinds zijn hartstilstand op het EK.

Eriksen werd vorige week voor het eerst weer opgenomen in de Deense selectie, maar een coronabesmetting dreigde zijn rentree te verstoren. Volgens bondscoach Kasper Hjulmand sluit de oud-Ajacied echter spoedig aan in Marbella, waar Denemarken zich voorbereidt. Of hij ook in actie zal komen tegen Oranje, durft Hjulmand nog niet te zeggen.

"We verwachten dat hij hier op woensdagavond arriveert en zich bij ons voegt. Dan zullen we zien wat er gebeurt in de wedstrijd tegen Nederland, maar hij is honderd procent klaar voor Parken", aldus de keuzeheer. In de thuishaven van FC Kopenhagen spelen de Denen volgende week dinsdag tegen Servië, drie dagen na de ontmoeting met Oranje in Amsterdam. "Het wordt eerst en vooral een gelukkige terugkeer voor Christian, voor ons en voor ieder ander."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie