Doku (Rennes): Anderlecht speelt op dit moment echt geweldig voetbal

Doku (Rennes): "Anderlecht speelt op dit moment echt geweldig voetbal"

10-03-2022 09:45 Laatste update: 08:55
1

Jeremy Doku speelde ondertussen al 50 wedstrijden in het shirt van Stade Rennes. Toch is hij zijn tijd bij RSC Anderlecht helemaal niet vergeten. Hij heeft, naar eigen zeggen, een paars hart. Eentje die slaat voor de club. De jonge Belg ging in gesprek met Eleven Sport.

In 18 maanden tijd is Doku fysiek geëvolueerd. Hij heeft vooral aan spiermassa gewonnen en kon dat aan de Anderlecht-fans tonen toen hij op 23 december de aftrap kwam geven voor de wedstrijd tegen Kortrijk. "Ik heb daar acht jaar gespeeld. Mijn hart is paars, ook al speel ik daar niet meer. Dus het was een speciaal moment voor mij.“

Geen match missen
Het is natuurlijk allemaal nog vers. Doku speelde twee jaar geleden gewoon nog bij ons in de Jupiler Pro League. Hij gaat graag nog eens gaan kijken naar zijn oude ploegmaats. “Als ik de kans krijg om ze op TV te zien, dan kijk ik ze. Ik mis bijna geen wedstrijd. Anderlecht speelt op dit moment geweldig voetbal. Elk jaar groeien ze. Met dank aan Vincent,” besluit Doku. 

Ruzie met Kompany
"We hadden soms ruzie," geeft Doku wel toe. Toen de jonge Doku in november 2018 zijn profdebuut maakte, speelde Vincent Kompany nog voor Manchester City. Pas het volgende seizoen keerde Vince The Prince terug naar RSCA. Eerste als een speler. "Het is jammer dat hij gestopt is, als speler stond hij altijd aan de top", zegt  Doku. De vleugelaanvaller speelde vijftien wedstrijden met Kompany voordat hij voot 100% zijn coach werd. "Soms maakten we ruzie, maar dat is normaal," glimlachte Doku. "We waren het niet altijd eens. Hij staat open voor andere meningen, dus daarna discussiëren we. Vincent is iemand waar ik veel respect voor heb.”