Vanderidt legt uit waarom Holzhauser uit de basis van Beerschot is verdwenen

Vanderidt legt uit waarom Holzhauser uit de basis van Beerschot is verdwenen

05-03-2022 23:35
4

K. Beerschot V.A neemt het zondag in de derby op tegen Royal Antwerp FC en kan alle punten goed gebruiken. Daarin lijkt het echter opnieuw geen beroep te gaan doen op Raphael Holzhauser, die de voorbije weken uit de basis was verdwenen.

Vorig seizoen was de Oostenrijker nog de grote man bij Beerschot, maar dit seizoen heeft hij het een pak moeilijker. Holzhauser heeft zijn basisplek bij de Kielse Ratten zelfs verloren, maar daar is volgens coach Greg Vanderidt een goede reden voor.

Bij Gazet van Antwerpen legt hij uit waarom Holzhauser de laatste weken amper nog aan bod komt bij de degradatiekandidaat. "Op training laat hij zijn geweldige kwaliteiten nog regelmatig zien. Ik verwijt hem niets, zijn ingesteldheid is goed", klinkt het. "Maar we kunnen hem op dit moment niet naar zijn kwaliteiten uitspelen."

"Rapha is geen speler om tegen de degradatie te vechten", gaat Vanderidt verder, die wel gelooft in de kwaliteiten van Holzhauser. "Zet hem bij Anderlecht of Club Brugge en hij draait probleemloos mee. Rapha moet in een dominante ploeg spelen, dan kan hij beslissend zijn."

Voor Beerschot lijkt de Oostenrijker dus het foute profiel te hebben. "Helaas zijn wij geen dominante ploeg. Wij moeten het nu hebben van vechtvoetbal en van strijd. En dat zijn niet zijn grootste kwaliteiten", oordeelt Vanderidt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s