Refaelov: Je merkt aan alles dat Anderlecht de grootste club van België is

Refaelov: "Je merkt aan alles dat Anderlecht de grootste club van België is"

03-03-2022 09:17
22

Lior Refaelov voetbalde in België achtereenvolgens voor grootmachten Club Brugge, Royal Antwerp FC en RSC Anderlecht, maar die laatste is toch echt de allergrootste volgens hem. Dat heeft de spelmaker alvast laten verstaan op het digitale huis van paars-wit. 

Refaelov werd uitgenodigd om vragen van enkele supporters te beantwoorden. Eén van hen wilde weten welke club hij als de grootste van België beschouwt. "Anderlecht", antwoordde Refaelov niet verrassend. "Je merkt aan alles dat Anderlecht de grootste club is van België." Hoe zie je dat dan? "De aandacht van de media is hier nog veel groter dan bij de andere clubs waar ik heb gespeeld", legt de ervaren Israëliër uit.

Toch moet ook Refaelov toegeven dat Anderlecht momenteel niet dezelfde hoge toppen scheert als in haar glorierijke verleden. Die tijden moeten zo snel mogelijk terugkeren, geeft hij aan. "Mijn ambitie is om RSCA weer naar de top te brengen en daarom ben ik ook naar Anderlecht gekomen. Ik wil prijzen winnen met de ploeg. Onze ambitie voor dit jaar is het behalen van de top vier en hopelijk kunnen we de bekerfinale halen", klinkt het. 

Deze donderdagavond kunnen Refaelov en co alvast een eerste stap zetten op weg naar een prijs. Dan moet Anderlecht in de terugwedstrijd van de halve finale van de Croky Cup wel afrekenen met KAS Eupen. Als dat lukt, wacht KAA Gent de Brusselaars op aan de Heizel.