Clement bij AS Monaco: Tijd om clubgeschiedenis te schrijven

Clement bij AS Monaco: "Tijd om clubgeschiedenis te schrijven"

01-03-2022 14:45
6

AS Monaco verloor afgelopen weekend van Reims met 1-2. Een pijnlijke nederlaag voor Philippe Clement, maar hij krijgt wel een herkansing in de beker. In de halve finale tegen FC Nantes is enkel een zege goed genoeg.

Clement wil absoluut de bekerfinale halen, maar dan moet FC Nantes voor de bijl gaan. "Ik had in mijn carrière de kans om de cup meerdere keren te winnen. Het is altijd heerlijk, het stadion is vol. Een finale is altijd anders, alles wordt in één wedstrijd beslist, terwijl het kampioenschap meer een marathon is. Ik heb gehoord dat Monaco deze cup al lang (31 jaar, red.) niet meer heeft gewonnen... Tijd om clubgeschiedenis te schrijven dus."

Monaco moet dan wel beter spelen dan tegen Reims. "We moeten naar onze fouten kijken, maar ook naar de goede dingen. We benaderen deze wedstrijd met veel vertrouwen en goesting. Ik hou niet van negatieve motivatie en praat liever met mijn spelers over de kans die ze krijgen om geschiedenis voor de club te schrijven. Grote spelers zoals Mbappé, Henry en Trezeguet hebben hier gespeeld zonder dat ze de trofee konden winnen. De uitdaging is dus groot."

In de andere halve finale speelt Nice tegen FC Versailles, een vierdeklasser.