Club Brugge wint ruim van Antwerp, tik van Vanaken gespreksonderwerp van de dag

27-02-2022 15:20
120

Club Brugge mag zich de grote winnaar van speeldag 29 noemen. Terwijl de concurrentie met de punten morsten won Blauw-Zwart met 4-1 van Royal Antwerp FC. Over een tik van Hans Vanaken in de eerste helft zal waarschijnlijk nog veel worden nagepraat.

Na het puntenverlies van Union en Anderlecht konden Club Brugge en Antwerp zondag een geweldige zaak doen. Ondanks dat de thuisploeg De Ketelaere (schouderblessure) moest missen begon het het beste aan de partij. Een goede Butez was onmiddellijk bij de pinken op pogingen van Adamyan – die de voorkeur kreeg op Dost – en Rits. Na 17 minuten spelen had Vanaken het geluk aan zijn kant. De hand van de middenvelder kwam in het gezicht van Frey terecht. Visser hield de kaarten op zak. De VAR kwam niet in actie.

Antwerp kwam er in de eerste halfuur moeilijk uit. Toch kwam het tegen de gang van het spel op voorsprong. The Great Old kreeg daarbij wel de nodige hulp van Mingolet. De doelman had last van de zon en kon onvoldoende ingrijpen. Frey profiteerde uiteindelijk optimaal. De Antwerpse voorsprong was na twee minuten alweer van het bord. Odoi kopte zich na een uitstekende voorzet van Skov Olsen nog wat meer in de Brugse harten. Vijf minuten na de gelijkmaker maakte Verstraete volgens de wedstrijdleiding hands in de eigen zestien. Geel en een strafschop voor Club Brugge waren de sancties. Vankane klaarde vanop de stip de klus, 2-1.

Wintertransfers doen het
In de tweede helft kon Antwerp weinig of niets terugdoen. Op het uur besliste Adamyan op acrobatische wijze de match. Het voorbereidende werk kwam van Buchanan. Daarna zette een andere wintertransfer de puntjes helemaal op de i. Skov Olsen zette de 4-1 eindstand op het bord. Nadien speelde Club Brugge simpel de match uit en legde Antwerp zich neer bij de feiten. De koof tussen Club Brugge en leider Union is nu 7 punten.