Eupen komt met bericht: stadionverbod aan knokkers, verdere samenwerking met stad

Eupen komt met bericht: stadionverbod aan knokkers, verdere samenwerking met stad

23-02-2022 14:17
1

KAS Eupen blijft niet bij de pakken zitten na de wantoestanden van afgelopen zondag. Nadat het laatste fluitsignaal in de partij met Club Brugge (1-3) weerklonk, vonden enkele 'supporters' er niet beter op dan op de parking te gaan knokken. Eupen veroordeelt dat geweld streng én heeft inmiddels maatregelen aangekondigd.

Op haar website heeft Eupen een lang statement gedeeld. Daarin legt het in de eerste plaats uit dat het vanaf nu nauwer zal samenwerken met de stad en de lokale politiediensten, zodat zulke taferelen zich in de toekomst niet meer kunnen afspelen. Daarnaast zijn er dankzij de dienst Binnenlandse Zaken maandag al stadionverboden uitgedeeld aan enkele heethoofden. 

Naar eigen zeggen probeerden verschillende medewerkers van Eupen evenals de politie de relschoppers nog op andere gedachten te brengen, maar dat bracht geen zoden aan de dijk. Uiteindelijk mondde het toch uit in geweld. Algemeen directeur Christoph Henkel betreurt dat ten zeerste, niet in het minst omdat het niet de eerste keer was. "KAS Eupen staat 100% achter de gemeenschappelijke lijn die de stad en de politie volgen om geweld te beteugelen", vertelt hij onder meer.